INSTRUMENTALISTIT

Mari Talala

Mari Talala esiintyy trumpetistina sekä klassisen että jazz-musiikin parissa.  Hän on valmistunut ammattitrumpetistiksi Metropolia ammattikorkeakoulusta. Marin esitykseen saa mukaan hänen lauluaan sekä pasuunan soittoa. Mari työskentelee teatterimuusikkona sekä säveltää ja sovittaa omalle jazzkvintetilleen tilauksesta toivotunlaisia biisejä.
Klassinen soolotrumpetti on upea soitin avaamaan arvokkaan tilaisuuden ja tunnelmoiva jazzorkesteri sopii illan viihdyttäjäksi!

Minja Pentti

Diplomiviulisti Minja Pentti tekee tohtorin jatkotutkintoaan Sibelius-Akatemiassa. Hänellä on laaja kokemus esiintymisistä mm. orkesterin solistina Suomessa ja Saksassa ja hän on myös toiminut Sibelius-Akatemian ryhmäpedagokiikan opettejana sekä opettanut kamarimusiikkia ja viulunsoittoa USA:ssa Bemidji State Universityn kesäkursseilla.

Minja on myös esiintynyt useissa bisnestilaisuuksissa.

Noora Laiho

Noora Laiho valmistui musiikin maisteriksi esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta v. 2014 Sibelius Akatemiasta pääaineenaan klassinen kantele. Tamperelainen ammattikantelisti on opiskellut myös muun muassa Tampereen konservatoriossa sekä Lahden ammattikorkeakoulussa. Noora konsertoi runsaasti sekä soolona että sähköisen sello-kantele duonsa kanssa, sekä erilaisissa yhtyeissä ja kokoonpanoissa. Nooralla on ollut menestystä kansainvälisissä kantelekilpailuissa. Hän esittää kantelemusiikkia monipuolisesti alternative rockista bossa novaan ja klassiseen musiikkiin.

Noora Laiholla ja sellisti Harri Topilla on sähkökannel ja sähkösello -yhtye Human Cell Signals. He soittavat Jimi Hendrixiä ja mitä tahansa rock- ja pop-musiikkia. 

Erle Kont

Eestiläinen klarinetisti Erle Kont on opiskellut Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa klarinettia. Hän on monen kansallisen ja kansainvälisen klarinettikilpailun voittaja tai palkinnonsaaja. Näistä mainittakoon kansainvälisen Eduard Medinš-kilpailun voitto vuonna 2010 ja David Otto Wirkhaus Puupuhallin-kilpailun voitto vuonna 2009. Erle Kont on usein ilahduttanut yleisöä orkesterin solistina Eestissä.

Magdalena Valkeus

Magdalena Valkeus on diplomisellisti ja kevyen musiikin laulaja. Hän valmistui musiikin maisteriksi ja sellistiksi Sibelius-Akatemiasta kesällä 2014 ja toimii tällä hetkellä freelance-muusikkona niin taidemusiikin, kuin kevyen musiikin puolella.
Magdalena on hyvin monipuolinen muusikko ja esiintyy sekä yksin, että esimerkiksi kolmen duokokoonpanonsa kanssa. Hän konsertoi myös sähkösellistinä ja hänelle on tärkeää genrerajojen ylittävän musiikin esittäminen ja Magdalena onkin tuttu näky arvokkaissa edustusjuhlissa sähköselloineen kuten myös TV-esiintymisissä, viimeksi jääkiekon MM-kisojen livelähetyksissä.
Magdalenan sello-ohjelmistoon kuuluu klassisen musiikin lisäksi esim. runsaasti barokkimusiikkia, argentiinalaisia ja suomalaisia tangoja, sekä monipuolisesti kevyttä musiikkia.
Kaunisäänisenä laulajana hän esittää mm. pop-balladeja, countrymusiikkia, jazzia ja vanhoja iskelmiä. Hän voi myös säestää itseään sellolla tai akustisella kitaralla.

Seeli Toivio

Sellisti, sopraano ja musiikin tohtori Seeli Toivio. Seeli Toivio on musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiassa kouluttautunut sellisti, joka on opiskellut myös Lontoon Royal Academy of Musicissa ja Budapestin Liszt-Akatemialla. Hän on esiintynyt ympäri maailmaa arvostetuissa konserttisaleissa, kuten New Yorkin Carnegie Hallissa sekä orkesterien solistina. Seeli on myös levyttänyt useita CD-levyjä.

Seeli Toivio soittaa myös sähköselloa DJ:n kanssa tai erilaisissa kokoonpanoissa. Hän on myös ansioitunut sopraano sekä laulaa iskelmämusiikkia, kuten Kaija Koon, Paula Koivuniemen, Vicky Rostin, Kirkan ja myös mm. Abban hittejä.

Joanna Rinne

Joanna Rinne on Sibelius-Akatemiasta koulutuksensa saanut musiikin maisteri.
Joanna hallitsee myös orkesterin johtamisen sekä säveltämisen. 
Hänet voi tilata musisoimaan osana kvartettia ja myös duo huilun tai viulun kanssa kuulostaa ihastuttavalta. Joanna on kokenut esiintyjä niin konserteissa kuin bisnestilaisuuksissakin.

Joasia Cieslak

Puolalaissyntyinen Joasia Cieslak on palkittu kansainvälisissä sellokilpailuissa Puolassa ja Slovakiassa ja hän on esiintynyt merkittävimmissä Euroopan konserttisaleissa. Joasia on valmistunut musiikin maisteriksi Maastrichtin konservatoriolla Hollannissa ja hän jatkaa opintoja tällä hetkellä Sibelius-Akatemiassa.

Jenny Metsälä

Diplomihuilisti Jenny Metsälä on esiintynyt laajasti mm. kamarimuusikkona, solistina ja ammattiorkestereissa. Hän on esiintynyt huilistina monenlaisissa tilaisuuksissa niin presidenteille ja kuninkaallisille, yksityistilaisuuksissa, festivaaleilla, radiossa, televisiossa, suuremmissa ja pienemmissä juhlatilaisuuksissa ja konserttipaikoissa Suomessa ja muualla Euroopassa, Afrikassa ja Venäjällä. Jenny on kouluttautunut yhtye- ja orkesterimuusikoksi Kuopion konservatoriossa sekä musiikin maisteriksi Helsingin Sibelius-Akatemiassa pääaineenaan esittävä säveltaide. Hän esiintyy solistina sekä duona mm. pianistin, harpistin, kitaristin, kantelistin sekä eri jousisoitinten ja isompien yhtyeiden kanssa.

Duo Jenny Metsälä ja Magdalena Valkeus

Diplomimuusikot ilahduttavat ihastuttavalla duo-kokoonpanollaan. Duo on esiintynyt Suomessa ja ulkomailla esimerkiksi Suomen Eduskunnan tilaisuuksissa ja muissa arvokkaissa juhlissa ja bisnestilaisuuksissa. Ohjelmana heillä voi olla klassista musiikkia tai kevyempää musiikkia tilaisuuden luonteen mukaisesti. Sellisti Magdalena Valkeus laulaa myös, joten tähän ohjelmaan voi yhdistää lauluesityksen. Duon ohjelmisto sopii niin taustamusiikiksi kuin ohjelmanumeroiksi.

Anette Uusitalo

Anette Uusitalo on valmistunut Sibelius-Akatemiasta diplomialttoviulistiksi, ja hän on esiintynyt konsertoiden pianistin kanssa eripuolilla Suomea sekä Euroopassa ja Afrikassa.

Hän on työskennellyt kaupunginorkestereissa alttoviulistina Suomessa sekä Tanskassa, Sönderborgin kaupunginorkesterissa. Anette Uusitalo on opiskellut Sibelius-Akatemian lisäksi Ranskassa, Conservatoire Nationale Supérieur de la France:ssa Bruno Pasquirin oppilaana. Anette Uusitalo on esiintynyt Espoon nuorten sinfonikkojen solistina sekä lukuisilla klassisen musiikin festivaaleilla, kuten Järvenpään Sibelius-viikoilla ja Brahe Classicassa.
 
Uusitalo on myös esiintynyt lukuisissa yritystapahtumissa.

Hilkka Piipponen

Hilkka Piipponen on Sibelius-Akatemiasta musiikin kandidaatiksi erinomaisin arvosanoin valmistunut pianisti. Hänellä on esiintymiskokemusta monipuolisesti solistina, kamarimuusikkona ja lied-pianistina. Hilkka on toiminut muun muassa Suomalaisen Oopperayhdistyksen säestäjänä.

Sibelius-Akatemian lisäksi Hilkka on opiskellut Pietarin Rimsky-Korsakov-konservatoriossa prof. Tatjana Zagorovskajan oppilaana. Venäjällä Hilkka on esiintynyt mm. Veliki Novgorodissa.

Tällä hetkellä Hilkka suorittaa esittävän säveltaiteen maisteriopintojaan Sibelius-Akatemiassa Juhani Lagerspetzin johdolla.

Laura Berg

Laura Berg on helsinkiläinen pianisti, joka on konserttien lisäksi esiintynyt viihdepianistina risteilylaivoilla sekä suuryritysten iltagaaloissa. Lauralla on myös paljon kilpailumenestystä, kuten Pianissimo pianokilpailun toinen sija. sekä Fazerin pianokilpailun ja Melartinin kamarimusiikkikilpailun finaalipaikat. Laura on myös tehnyt nauhoituksia YLE:lle, sekä esiintynyt festivaaleilla, kuten Helsingin juhlaviikoilla.

Irina Rusu

Moldovalaissyntyinen Irina Rusu on jo hyvin nuoresta iästä lähtien ollut aktiivinen konsertti- ja festivaaliviulisti. Rusun kokemus niin solistina, orkesteriviulistina kuin kamarimuusikkonakin on valtaisa. Solistiset taidot ovat tuoneet Rusulle rutkasti kilpailumenestystä, joista tuorein vei hänet esiintymään Carnegie Halliin New Yorkiin.

Marjaana Oliveira

Marjaana Oliveira on kuopiolainen viulisti. Hän soittaa klassisen musiikin lisäksi jazzia ja kansanmusiikkia ja taipuu helposti eri tyylilajeihin. Hän esiintyy yksin, duona pianistin (Helmi Duo) ja kitaristin kanssa (Kiel´koppa) sekä jousikvartetilla (Rigoroso).

Duo Karelia

Duo Karelia on kahden Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen linjalla kouluttautuneen lahjakkaan ammattimuusikon duo, jossa esiintyjinä ovat Magdalena Valkeus ja Hilkka Piipponen. Erityisesti suomalaiseen taidemusiikkiin erikoistunut duo esiintyy ja konsertoi aktiivisesti ympäri Suomea. Rakastetuimman taidemusiikin lisäksi duolla on ohjelmistossaan mm. suomalaista kansanmusiikkia sekä Toivo Kärjen sävellyksiä. Duo sovittaa teoksia instrumenttiensa lisäksi myös lauluäänelle ja pystyy luomaan persoonallisen ja upean konserttikokonaisuuden.

Vivian Neff

Vivian Neff on nuori ja lahjakas klarinetisti. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa sekä esiintynyt useissa kamarimusiikkifestivaaleissa ja orkesterien solistina eri puolilla maailmaa. Klarinetti tuo harvemmin kuultua tunnelmaa tilaisuuteen vaikka yhdessä pianistin kanssa.

Hanna-Mari Zinovjev

Hanna-Mari Zinovjev on Sibelius-Akatemiasta solistiselta osastolta valmistunut pianisti. Hän tekee keikkoja/ konsertteja hyvin laaja-alaisesti klassisesta kevyempään. Esiintymiset soolona sekä eri kokoonpanoissa ovat mahdollisia.

Kristina Annamukhamedova

Kristina Annamukhamedova (s. 1992), pianisti, on saanut useita palkintoja, joista tärkeimmät ovat Mstislav Rostropovitš Charity and Support Foundation -säätiön stipendi ja Vilnan kansainvälisen rotaryklubin stipendi. Hän on opiskellut Diana Berulyten, Eugenijus Žarskusin ja Indre Baikštyten johdolla M. K. Ciurlionisin kansallisessa taidekoulussa. Kristina on opiskellut taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa, ja hän työskentelee Oopperassa Baletin pianistina.